Din Arad Religie Ultima oră
(FOTO) Procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad
(FOTO) Procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad
12/11/2019 ⋅ 0 comentarii

În această seară, începând cu ora 17.00, credincioșii arădeni au răspuns cu bucurie chemării clopotelor care anunțau ceas de sărbătoare la Catedrala ”Sfânta Treime” din Arad. Aflați înaintea prăznuirii Sfântului Ioan Gură de Aur, aceștia au ales ca preț de mai bine de două ore să participe la slujba Vecerniei cu Litie și la procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, aflate de câțiva ani în Catedrala Arhiepiscopală, după ce au fost primite din Cetatea Vaticanului. 

Bucuria acestora a fost cu atât mai mare cu cât l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Vecernia cu Litie și a ținut un frumos cuvânt de învățătură în care a evocat personalitatea marcantă și viața Sfântului Ioan Hrisostom pe care îl prăznuim mâine, 13 noiembrie.  

Ca într-o frumoasă îmbrățișare, Chiriarhul împreună cu credincioșii arădeni și ceilalți slujitori care au purtat racla cu moaștele Sfântului, au înconjurat catedrala, intonând troparul și rugându-se ca Sfântul Ioan să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru ei și pentru întreaga lume. 

După procesiune, Racla cu Sfintele moaşte a fost deschisă și împreună cu icoana Sfântului au fost aşezate în mijlocul catedralei spre închinare tuturor credincioșilor care nădăjduiesc la ajutor și mijlocire din partea Sfântului Ioan Gură de Aur.

”Din gura ta ca o lumină de foc strălucind harul, lumea a luminat. Vistieriile neiubirii de argint lumii a câștigat. Înălțimea gândului smerit nouă ne-a arătat. Iar prin cuvintele tale învățându-ne, Părinte Ioane Gură de Aur, roagă pe Cuvântul, Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre” (Troparul Sf. Ioan Gură de Aur)

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.