Național Din Arad Social Ultima oră
Adăpost temporar pentru oamenii străzii din Arad, amenajat într-o sală de sport
Adăpost temporar pentru oamenii străzii din Arad, amenajat într-o sală de sport
16/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Primăria Arad a început amenajarea unui adăpost temporar pentru persoanele fără locuinţă, într-o sală de sport de la marginea oraşului, care va oferi aproximativ 100 de locuri şi va fi folosită în acest scop doar pe perioada stării de urgenţă, conform Agerpres.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că amenajările se fac în condiţiile în care a fost depăşită capacitatea centrului de noapte destinat acestor persoane.

"Vor fi aproximativ 100 de locuri, iar beneficiarii vor avea la dispoziţie toate condiţiile şi utilităţile necesare, inclusiv grupuri sanitare moderne. Oamenii fără o locuinţă vor primi aici o masă caldă în fiecare zi. Adăpostul va fi funcţional în câteva zile, iar zona sălii de sport va fi sub paza Poliţiei Locale", a declarat edilul.

Realizarea adăpostului temporar a fost aprobată de Direcţia de Sănătate Publică, care a cerut să fie amenajate două sectoare distincte pentru bărbaţi şi femei, iar paturile să fie amplasate la o distanţă de minim doi metri.

Adăpostul, situat pe strada Voinicilor, va avea o zonă de filtru la intrare, amenajată în vestiare.

Pentru funcţionarea acestui centru au fost alocaţi 55.000 de lei necesari cumpărării paturilor, a saltelelor, a lenjeriilor, pernelor şi pilotelor, iar alţi 60.000 de lei au fost alocaţi pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.