Național Ultima oră
Pachete cu alimente greu perisabile împărțite de Crucea Roșie Română solicitanților de azil și refugiaților
Pachete cu alimente greu perisabile împărțite de Crucea Roșie Română solicitanților de azil și refugiaților
15/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Crucea Roşie Română a distribuit pachete cu alimente greu perisabile la solicitanţi de azil şi refugiaţi aflaţi în evidenţa Consiliului Naţional Român pentru Refugiaţi.

Alimentele au fost colectate de Crucea Roşie Română prin programul Banca de Alimente.

Conform Crucii Roșii Române, au fost distribuite 50 de pachete cu alimente greu perisabile către 100 de beneficiari. Un pachet cu alimente de bază cântăreşte 12 kg, are valoarea de 90 de lei şi asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din trei persoane, pe o perioadă de două săptămâni.

"Solicitanţii de azil şi refugiaţii reprezintă o categorie vulnerabilă în acest context al pandemiei COVID-19 întrucât, cel mai frecvent, ei nu beneficiază de existenţa unei reţele de sprijin, iar pierderea locului de muncă a condus la imposibilitatea procurării alimentelor de bază", precizează sursa citată.

De la începutul declanşării epidemiei de coronavirus, Crucea Roşie Română a distribuit familiilor vulnerabile din toată ţara 6.257 de pachete cu alimente de bază, reprezentând peste 75.000 kg de alimente, în valoare de 563.130 lei, informează sursa citată. Pachetul cu alimente este standard şi conţine: 2 kg de făină, 1 litru de ulei, 1 kg zahăr, 1 kg orez, 2 kg mălai, 1 kg fasole, 1 kg paste, 1 kg conserve de carne, conserve diverse, suc de roşii, biscuiţi.


Foto: Crucea Roșie Română

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.