Național Cultură Ultima oră
Actrița Olga Bucătaru a încetat din viață la 78 de ani
Actrița Olga Bucătaru a încetat din viață la 78 de ani
14/04/2020 ⋅ 1 comentarii

Actrița Olga Bucătaru a încetat din viață la 78 de ani.

„Născută de Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie 1942, actriță a Teatrului Odeon, Olga Bucătaru s-a stins din viață vineri, 10 aprilie 2020, la Spitalul Elias din București, în urma unui stop cardio-respirator”, este mesajul transmis de Teatrul Odeon, pe contul de Facebook. 

Pe scena Odeonului a avut colaborări cu regizori importanți, printre care Sanda Manu („Să nu-ți faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu – 1985), Dinu Cernescu („…ESCU” de Tudor Mușatescu – 1972), Alexa Visarion („Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello – 1988) sau Cătălina Buzoianu („Întâlnire în pădure” de Ofelia Strahl, unde a jucat alături de Doamna Olga Tudorache – 1992).

A interpretat rolul principal în „Patima roşie”, de Mihail Sorbul, regia Cristian Hadgi-Culea – 1975, iar ultimul său rol pe scena Odeonului a fost Mari în spectacolul „Veronika se pregăteşte să moară”, de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag.

În 1972 a debutat în filmul „Bariera”, scenariu Teodor Mazilu, regia Mircea Mureşan, şi până în 1998, când ultimul rol interpretat în film este în „Trenul vieţii”, regia Radu Mihăileanu, a jucat în filme regizate de Sergiu Nicolaescu („Oglinda”), Mircea Daneliuc („Cursa”), Radu Mihăileanu („Trahir”), Constantin Vaeni („Buzduganul cu trei peceţi”).

În anul 2002 i se acordă Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

14.04.2020 11:44
Maricela Vica Rusu
Am cunoscut-o prin intermediul verișoarei sale, căsătorită cu unchiul meu, m-a fascinat din prima clipă,ochii ei mari și surâsul angelic, eram doar o copilandă, nu cred să fi avut mai mult de 12 ani, la întânirea cu ea, mi-am dorit să devin și eu actriță....nu am ajuns, doar am jucat în trupe de amatori. Mătușa mea, respectiv verișoara ei, avea fotografii cu ea puse la vedere. Imi doream să o văd tot mai des. Era o sărbătoare când ajungea in Bucovina, în vacanță și spunea ea: ”scapa de machiaj și se simțea atât de liberă”...Dumnezeu să o odihnească!