Național Sănătate Ultima oră
Virgil Musta, medicul care vindecă: ”Respectați regulile, pericolul nu a trecut!”
Virgil Musta, medicul care vindecă: ”Respectați regulile, pericolul nu a trecut!”
11/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Dr. Virgil Musta, ”medicul care vindecă”, avertizează printr-o nouă postare că indiferent cât de ispititoare ar fi vremea frumoasă, perioada pascală și gândul la cei dragi pentru a ieși din case și a neglija regulile impuse de autorități în lupta cu pandemia de coronavirus, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate pentru că ”pericolul nu  atrecut”. 

”Vremea frumoasă de afară și spiritul acestor sărbători ne pot face pentru câteva clipe să uităm de realitatea de azi. Ne ducem cu gândul la cei dragi, care poate acum sunt la distanță de noi și ne amintim modul aparte în care sărbătoream împreună, an de an, în această perioadă. Nici măcar nu ne-am fi putut imagina că ar putea apărea ceva care să ne impacteze atât de puternic, la scară mondială… Pericolul nu a trecut, din contră, în zilele și săptămânile următoare va depinde în foarte mare măsură de continuarea respectării acestor măsuri ca să nu ajungem în situația multor țări mult mai bine echipate medical decât noi”, a spus Dr. Virgil Musta. 

Disciplină și iar disciplină

În același îndemn, medicul timișorean pune accent pe rolul disciplinei în respectarea regulilor, aceasta fiind singura șansă pentru a nu ajunge în situația multor țări mult mai bine echipate medical decât România. 

”Ceea ce trăim în aceste zile ne obligă însă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspâdinri noului coronavirus, măsuri pe care deja le știm foarte bine și pe care, din fericire, mulți le-au aplicat într-un mod foarte responsabil.

Acest lucru pur-și-simplu ne-a salvat. Nu este deloc cazul să credem că a trecut valul, spitalele sunt supuse la încercări grele zilele acestea, chiar dacă cei de-acasă nu percep lucrurie la magnitudinea pe care o resimt cei din interior, cei care încearcă cu toate forțele și mijloacele să rezolve rapid neajunsurile și să-și facă datoria”

Gând de sărbători în timp de pandemie

”Acum putem sărbători în liniște și în suflet Învierea, pentru ca ulterior să ne putem bucura împreună, sărbătorind cum se cuvine.

Vă doresc tuturor un ”Paște Luminat și Binecuvântat!”, atât celor care Îl sărbătoresc zilele acestea, cât și celor care Îl sărbătoresc săptămâna viitoare!

Suntem mulți care rămânem pe baricade în aceste zile, rămâneți și voi vigilenți, respectați regulile de distanțare și de igienă, aveți răbdare, ajutați-i pe cei care au nevoie și vom trece împreună cu bine de această pandemie, deveninând mult mai conștienți de lucrurile cu adevărat importante. Ținem aproape, deși păstrăm distanța! Numai împreună vom reuși!”- Dr. Virgil Musta

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.