Bună dimineața, dragi cititori! Sper că sunteți cu toții bine și sănătoși! Astăzi vă voi prezenta o rețetă foarte simplă, cu iz de vară și culori de primăvară, o rețetă de post care vă va încânta prin aromele de neuitat.
Pentru prepararea ei aveți nevoie de:
-un dovlecel mic
-500g ciuperci champignon mari
-100 g de porumb dulce
-o lingură de ulei
-sare/piper după gust
Pentru guacamole:
-4 avocado
-două roșii mai mari
-o lingură ulei de măsline
-un ardei iute mic (opțional)
-o legătură de pătrunjel
-sucul de la o jumătate de lămâie
-sare
Pentru salată:
-200 g rucola
-doi castraveți
Ciupercile se curătă, cele mai mici se păstrează pentru compoziția cu care vor fi umplute. Puteți foloși și codițele de la ciuperci. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun ciupercile care se introduc în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade, pentru jumătate de oră. Eu le-am uns cu puțin vin rose amestecat cu un praf de sare și o linguriță ulei de măsline dar asta e opțional însă vă recomand să încercați fiindcă vinul e unul dintre secretele care conferă mâncărurilor un gust aparte.
Cât timp se gătesc ciupercile, pregătim guacamole. Într-un blender se pune pulpa de avocado, împreună cu pulpa de roșii (fără coajă!) , ardeiul iute, pătrunjelul, sucul de lămâie, sarea și uleiul de măsline. Se mixează timp de 2 minute. Dacă nu aveți blender se poate și fără. Zdrobiți cu o furculiță avocado, tocați marunt restul ingredientelor și amestecați. Asta e tot.
Umplutura pentru ciuperci
Se taie cubulețe dovlecelul, ciupercile rămase și codițele lor și se călesc 3 minute la foc mare, după care se adaugă și porumbul și se mai lasă un minut.
Când ciupercile din cuptor sunt gătite, se scot, se așează pe o farfurie, se umple fiecare cu compoziția preparată, se adaugă peste câte o linguriță de guacamole și se servesc alături de o salată de rucola cu castraveți. Veți zice poate că e o rețetă banală însă profunzimea acestei rețetă constă în aromele deosebite ale ingredientelor care puse lalolaltă, n-au cum să nu vă bucure papilele gustative.
Așadar, să aveți poftă bună, chef de viață și grijă de sănătatea voastră! Pe sâmbăta viitoare, cu o nouă rețetă!
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.