Național Învățământ Ultima oră Externe
O profesoară din România a câștigat Campionatul Mondial de Citit Viteză
O profesoară din România a câștigat Campionatul Mondial de Citit Viteză
12/12/2024 ⋅ 0 comentarii

O profesoară din România a câștigat Campionatul Mondial de Citit Viteză, desfășurat în weekend la Instanbul.

Este vorba despre brașoveanca Laura Teodora Voinescu, profesoară de limba română la Colegiul Național Grigore Moisil din Brașov și care deține un doctorat la Limba și Literatura Română.

Ca să ajungă campion mondial, Laura Teodora Voinescu a citit un roman în 34 de minute și a răspuns la 20 de întrebări din carte

„Citesc de pe la trei ani, cărtile mi-au fost refugiul mereu, e ciudat sa vrea toata lumea sa faca poze cu tine, sa ti se ofere colaborari cu universitati si companii! M-au intrebat cum fac de citesc asa repede, totul vine natural, a fost mereu acolo! Cert e ca viata mea se va schimba de azi! O imensă onoare sa fiu felicitata de personalitati precum Professor Marek Kasperski, Sir Raymond Keene, Sir Gunther Karsten! Am avut adversari redutabili din Asia, dar se pare ca de data asta pasiunea mea pentru citit a functionat perfect!”, a scris profesoara din Brașov pe pagina personală de socializare, potrivit Biz Brașov.

„Concursul în sine presupune citirea într-un anumit timp a unei cărți nepublicate, necunoscute până în acel moment. Ți se adresează 20 de întrebări de conținut, la care trebuie să răspunzi detaliat, adică să se vadă că ai și înțeles ceea ce ai citit. Am ridicat mâna, am spus că am terminat de citit, mi s-a dat foaia, am răspuns și după aceea am și plecat, deci s-a terminat totul în jur de 40 de minute. Nu ni s-au dat rezultatele pe loc la speed reding și am fost anunțați la ceremonia de premiere. Nu mi-a venit să cred, v-am spus, erau minți luminate, oameni foarte, foarte inteligenți din toată lumea. Și pentru mine a fost o mare surpriză”, a declarat Teodora Voinescu, potrivit Radio România Brașov.

Performanța obținută în Turcia i-a deschis și alte uși, a mai spus Teodora Voinescu, conform aceleiași surse.

„Oamenii de acolo au spus că vor să colaborăm, să devin professional coach, să lucrez cu universități și companii din străinătate, să elaborez manuale împreună cu ei. Am fost invitată pentru ediția următoare în Vietnam, anul viitor. Pentru mine e nemaipomenit.

M-au întrebat ce tehnici am sau dacă m-am antrenat. Nu, e o chestie personală, fiindcă cred că, așa cum i-am spus și unuia dintre organizatori, este ceva ce-mi vine natural. Nu am o tehnică sau ceva anume. Adică nu m-am dus cu un plan, că trebuie să fac într-un anumit fel. Pur și simplu am citit cum fac acasă”.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.