Național Din Arad Învățământ
Părintele Silviu Bunta, de la University of Dayton, în dialog cu tinerii de la Școala ”ASTRA” Arad
Părintele Silviu Bunta, de la University of Dayton, în  dialog cu tinerii de la Școala ”ASTRA” Arad
11/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Tinerii de la Școala „Astra” Arad s-au bucurat luni, 11 noiembrie 2019, de un dialog de suflet pe diverse teme curente, comunitare și actuale. Celor prezenți le-a fost transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. 

În cadrul evenimentului le-a fost prezentată cartea ”Dialoguri Filocalice...Dialog cu Macarie Simonopetritul”. 

Invitat special al manifestării a fost Pr. Prof. Univ. Dr. Silviu Bunta, de la University of Dayton, care a participat în perioada 8-9 noiembrie 2019 la Simpozionul de Educație și Spiritualitate Ortodoxă „Polis & Paideia” de la Timișoara. Invitatul este doctor în Biblie ebraică a Universității Marquette, publicând studii biblice în reviste de specialitate internaționale. De asemenea, este traducătorul în engleză a unor lucrări de telogie și spiritualitate ortodoxă editate de Mănăstirea Simonospetra, Muntele Athos. Recent a publicat în SUA (Ed. Cherubim Press) Ieratikonul lui Emilianos Simonopetritul. Specialist în Vechiul Testament, Profesorul Bunta are aplicații predilecte pe teme biblice legate de mistica iudaică a primelor secole din primul mileniu și relația ei cu mistica creștină a acestei perioade, având în pregătire publicarea unei gramatici a limbii grecești clasice în SUA. 

 Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.