Din Arad Ultima oră
ISU Arad: Renunțați la curățarea pășunilor prin incendiere!
ISU Arad: Renunțați la curățarea pășunilor prin incendiere!
07/04/2020 ⋅ 0 comentarii

”Renunțați la curățarea prin incendiere!” este apelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 

Curățarea pășunilor prin incendiere poate avea consecințe grave. 

”Astăzi la Secaș doar efortul conjugat al pompierilor gărzii de intervenție nr.2 Gurahonț, al angajaților ocolului silvic și al voluntarilor a evitat un incendiu la fondul forestier”, au transmis reprezentanții ISU Arad. 

Au fost mobilizate aproape 50 de persoane și utilaje pentru a stinge incendiul care s-a propagat de la o pășune și a intrat aproape 1 ha în pădure, arzând din fericire doar litieră si material lemnos doborât, incendiul fiind stins după mai bine de 4 ore de intervenție.

Asta după ce doar weekendul trecut ”7 subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad au intervenit pentru stingerea unui număr de 14 incendii dintre care 11 de vegetație uscată, litieră sau pășune împădurită, 3 la anexe sau case de locuit”

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.