Din Arad Ultima oră
Comitetul de Urgență: ”Solicităm arădenilor să poarte măști de protecție în spațiile publice”
Comitetul de Urgență: ”Solicităm arădenilor să poarte măști de protecție în spațiile publice”
06/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul Județului Arad, din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a adoptat astăzi o decizie ce cuprinde anumite măsuri de prevenție a răspândirii infecției cu noul coronavirus. 

„Ca urmare a recomandărilor publice ale domnului Secretar de stat dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, am hotărât astăzi să solicităm tuturor arădenilor să poarte măști de protecție sau orice alt fel de material de protecție, cum ar fi o eșarfă sau un fular, care să acopere nasul și gura atunci când se află în locuri aglomerate sau publice, cum ar fi pe stradă, în magazine, în mijloace de transport în comun, în instituții publice sau la locul de muncă.  Solicitarea noastră este una foarte importantă, deoarece specialiștii au constatat că purtarea acestor protecții reduce răspândirea virusului care produce boala COVID-19. De asemenea, solicităm tuturor instituțiilor și agenților economici să se doteze cu termometre electronice care verifică temperatura corporală de la distanță, astfel încât să poate fi depistați angajații, clienții sau cetățenii care au temperatura crescută, un simptom frecvent al infecției cu noul coronavirus. Cei care sunt depistați având temperatura corporală de peste 38.0, nu vor fi primiți în spații și vor fi invitați să meargă acasă și să contacteze medicul de familie. Sunt niște măsuri la îndemâna fiecăruia dintre noi, prin care ne protejăm în primul rând pe noi, iar apoi și pe cei din jurul nostru. Vom lua în continuare orice decizii care se impun pentru oprirea răspândirii infecției”, a declarat Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian. 

Alte decizii luate în ședința de astăzi a Grupului de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul Județului Arad:

- Punerea la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a Centrului Medical „Laser System S.R.L. Arad”, ca unitate suport, în scopul facilitării creșterii accesului la echipamente și spații medicale și includerea acestuia în strategia județeană de combatere a efectelor noului coronavirus – în urma recomandării Grupului de suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad;

- Medicii de laborator specialiști care activează la persoanele juridice private din Județul Arad, vor fi cooptați în echipele care vor deservi aparatura PCR din Județul Arad, conform unui grafic de lucru convenit cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.