Din Arad Cultură Religie Ultima oră
Părintele Dionisie Ignat a conferențiat la Arad despre satul românesc
Părintele Dionisie Ignat a conferențiat la Arad despre satul românesc
18/10/2019 ⋅ 0 comentarii

Satul românesc a fost tema conferinței publice a Preacuviosului Părinte Dionisie Ignat de joi, 17 octombrie, 2019, la Sala „Ferdinand” a Primăriei Aradului.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ: ”în cadrul conferinței, închinată Anului Omagial în Patriarhia Română și desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, invitatul a evidențiat particularitățile vieții satului românesc, valorile specifice satului românesc, atitudinea rugătoare și prezența în faţa lui Dumnezeu, concepţia de viaţă şi reprezentarea specifică a lumii. A fost evidențiată semnificația satului românesc în istoria culturii poporului român, după cum se vede la poeți și prozatori ca George Coșbuc, Octavian Goga, Lucian Blaga, Liviu Rebreanu, Grigore Vieru, dar și în creația teologică și reflexiile Părintelui Dumitru Stăniloae”.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.