Național Social Religie Ultima oră
Părintele Tănase și-a deschis brațele și pentru copiii orfani din Ucraina. Zeci de copii au ajuns deja la Valea Plopului
Părintele Tănase și-a deschis brațele și pentru copiii orfani din Ucraina. Zeci de copii au ajuns deja la Valea Plopului
05/03/2022 ⋅ 0 comentarii

Da, Părintele Tănase de la Valea Plopului face ceea ce a făcut întotdeauna: și-a deschis brațele părintești pentru copiii orfani. De data aceasta și pentru copiii orfani din Ucraina, fugiți din calea războiului. 

În momentul de față câteva zeci de copii au ajuns deja la în Tabăra de la Valea Plopului, acolo unde Părintele are deja în grijă câteva sute de copii. 

Cei 41 de copii de la un orfelinat de lângă Odessa au venit însoțiți de nouă adulți care se ocupau de îngrijirea acestora, însă numărul celor care vor ajunge la Valea Plopului se va mări undeva până la 200, în funcție de spațiul disponibil care poate oferi cele necesare unui trai decent.

Părintele Nicolae Tănase s-a arătat optimist în privința copiilor, spunând că deși sunt speriați de ceea ce au lăsat în urmă, copiii din Ucraina au început să se acomodeze cu ajutorul copiilor români aflați deja în tabără. 

Toate cheltuielile sunt asigurate de către Părintele Nicolae Tănase prin Asociația Pro Vita, însă orice ajutor este binevenit. Iar ajutorul esențial în aceste zile îl știm cu toții care este: alimente, bani, produse de igienă, și vorbind despre Tabăra de la Valea Plopului, materialele de construcții nu vor fi niciodată suficiente. Asta pentru că vedem că acolo, acasă la Părintele Tănase, se construiește și se construiește bine pentru cei aflați în grele încercări.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.