Național Învățământ Ultima oră Externe
Echipa României a câștigat 3 medalii de argint și 1 de bronz la Olimpiada de Informatică din Cehia
Echipa României a câștigat 3 medalii de argint și 1 de bronz la Olimpiada de Informatică din Cehia
28/06/2024 ⋅ 0 comentarii

Elevii români au câștigat trei medalii de argint și una de bronz la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Central Europeane de Informatică (CEOI), desfășurată la Brno, Cehia, în perioada 23-29 iunie 2024. 

Competiția a fost inițiată de România în anul 1994, devenind în timp una dintre cele mai prestigioase concursuri de profil. În acest an au participat echipele reprezentative a 13 țări.

Medalii de argint:

SAVU Ștefan-Cătălin, Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" Ploiești;

VOICU Mihai-Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti;

IORGULESCU Andrei Paul, Colegiul Național de Informatica "Tudor Vianu" Bucuresti;

Medalie de bronz:

TUDOSE Rareș-Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Echipa României a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: CHEȘCĂ Ciprian-Daniel, Team leader, Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil" Buzău; POPESCU Ioan, Deputy Leader, Universitatea Politehnica București.

„Aplaudăm reușita reprezentativei noastre, una dintre cele mai tinere echipe care ne-a reprezentat vreodată la CEOI, niciunul dintre componenți nefiind în clasa a XII-a. Felicitări dragilor!”, au scris reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică pe Facebook.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.