Național Ultima oră
Echipa feminină de baschet a României s-a calificat la Campionatul European
Echipa feminină de baschet a României s-a calificat la Campionatul European
17/06/2024 ⋅ 0 comentarii

Echipa feminină de baschet a României s-a calificat la Campionatul European 2024. 

Parcurs impecabil pentru reprezentativa feminină de baschet 3x3 la turneul de calificare pentru campionatul european FIBA 3x3 Europe Cup, organizat de Federația Română de Baschet la baza sportivă a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

România (în formula Sonia Ursu-Kim, Teodora Manea, Anamaria Vîrjoghe și Andreea Mititelu) a fost singura echipă feminină neînvinsă în turneul de la București, reușind mai întâi să depășească Georgia (20-8), Letonia (16-13) și Marea Britanie (21-12), în faza grupelor, sâmbătă. Astăzi tricolorele au jucat din nou cu Marea Britanie, cu calificarea pe masă. După ce trecuseră de Grecia mai devreme, britanicele au început bine jocul cu România, dar apărarea exemplară a fetelor noastre a făcut ca situația pe tabelă să se niveleze la jumătatea timpului regulamentar. Romania a început să fie eficientă și în ofensivă și a reușit să încheie calculele calificării cu câteva secunde înainte de finalul jocului, prin două aruncări libere reușite de Sonia Ursu-Kim. Scor final 21-17 și tricolorele vor evolua la Viena, între 22 și 25 august, la campionatul european!

A doua echipă feminină calificată la FIBA 3x3 Europe Cup 2024 este Letonia, care a învins în meciul decisiv naționala Israelului, 21-12


Foto: Alina Cojocaru Photography / Federația Română de Baschet


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.