Național Religie Ultima oră
Bat clopotele peste România. Rugăciune comună la mijlocul zilei, în toate bisericile, mănăstirile și casele credincioșilor
Bat clopotele peste România. Rugăciune comună la mijlocul zilei, în toate bisericile, mănăstirile și casele credincioșilor
24/03/2020 ⋅ 2 comentarii

 Cancelaria Sfântului Sinod anunță rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Comunicatul de presă:

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

 

Cancelaria Sfântului Sinod

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

24.03.2020 19:51
Gheorghe Dumitra
Doamne binecuvinteaza România și pe toți românii din țară și din afara țării!
Dumnezeu este medicul suprem al sufletelor și trupurilor noastre!
Doamne,facă-se voia Ta!
Amin!
24.03.2020 18:53
Smaranda Florian
Va multumim! Dumnezeu sa va rasplateasca! Clopotele - bastionul oricarei napaste abatute peste norod de-a lungul timpului - astazi pot fi din nou mesagerul unei lumi ingenuncheate in fata lui Dumnezeu, in cainta, smerenie si rugaciune! Sunt grele pacatele noastre si sufletul negru de atata desartaciune si va fi nevoie de multe lacrimi in ruga noastra cand vom intelege cat de mult, inca, ne poate iubi Dumnezeu!