Național Ultima oră Externe
Mihaela Cambei a câștigat 2 medalii de argint şi 1 de bronz la Cupa Mondială de haltere din Thailanda
Mihaela Cambei a câștigat 2 medalii de argint şi 1 de bronz la Cupa Mondială de haltere din Thailanda
02/04/2024 ⋅ 0 comentarii

Mihaela-Valentina Cambei a câștigat două medalii de argint şi una de bronz la cat. 55 kg, marţi, la Cupa Mondială de haltere de la Phuket (Thailanda), competiţie obligatorie de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cambei, multiplă campioană europeană, a câțtigat argintul la total, cu 201 kg, devansată clar de sportiva nord-coreeană Hyon Gyong Kang, care s-a impus cu 234 kg. Podiumul a fost completat de Bindyarani Devi Sorokhaibam (India), cu 196 kg.

La stilul smuls, Cambei a ocupat locul al doilea, cu 91 kg, Kang a câştigat aurul, cu 103 kg, iar a treia a fost Josee Gallant (Canada), cu 85 kg.

Mihaela Cambei a fost a treia la stilul aruncat, cu 110 kg, devansată de Kang, 131 kg, şi de Sorokhaibam, 113 kg.

În urma desfăşurării întrecerilor categoriei 49 kg, luni, Mihaela Cambei şi-a păstrat clasarea eligibilă pentru a primi biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, confirmările urmând a fi anunţate în perioada următoare, după încheierea Cupei Mondiale de la Phuket, a precizat Federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.