Național Ultima oră
Simona Chiru a câștigat medalia de aur și a doborât un record mondial la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate de la Oradea
Simona Chiru a câștigat medalia de aur și a doborât un record mondial la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate de la Oradea
04/02/2024 ⋅ 1 comentarii

Imnul României s-a auzit pentru prima dată la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, după ce Simona Chiru a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri freestyle și a doborât recordul mondial la doar 19 ani, obținând un timp de 01:03:63.

Prima ediţie a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate are loc la Oradea, în perioada 1-4 februarie. Competiția este organizată de Asociaţia Internaţională de Înot în Ape Îngheţate (International Ice Swimming Association - IISA), Primăria Oradea şi Clubul Sportiv Municipal Oradea.

Înotul în ape foarte reci presupune pe lângă pregătirea de înot clasică, şi o serie de antrenamente speciale, de adaptare, astfel încât corpul, în momentul în care pătrunde în apă rece, să nu mai intre în şoc, determinând blocarea respiraţiei. Antrenamentele de adaptare sunt cele care permit corpului, în câteva secunde, să accepte fără probleme noul mediu, al apei foarte reci.

În 2023, în Franţa, România a avut 22 de sportivi, cu 16 medalii câştigate, dintre care trei de aur (două la open).


Foto: Szilágyi Lóránd / Bihoreanul

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

05.02.2024 17:44
Popa Sorin Cristian
" Succese nebănuite!"