Național Social Cultură Religie Ultima oră
Cristian Pațurcă, comemorat la 13 ani de la trecerea la cele veșnice
Cristian Pațurcă, comemorat la 13 ani de la trecerea la cele veșnice
19/01/2024 ⋅ 0 comentarii

Cristian Paţurcă, autorul "cântecelor golanilor" intonate de mii de oameni în timpul manifestaţiei din Piaţa Universităţii din 1990, a fost comemorat joi, 18 ianuarie, la împlinirea a 13 ani de la trecerea la cele veșnice. 

Comemorarea a avut loc la Cimitirul Bellu și la Monumentul artistului din Piața Universtății, la inițiativa familiei, colegilor din Asociația „21 Decembrie 1989”, prietenilor și colegilor de trupă.

„Se împlinesc 13 ani de la trecerea în eternitate a colegului nostru, cantautorul Cristian Pațurcă.

Familia, colegii din Asociația „21 Decembrie 1989”, prieteni și colegi de trupă, îl vor comemora la Cimitirul Belu, vineri 18 ianuarie 2024.

Mai târziu, comemorarea va continua la Monumentul lui Cristian Pațurcă din Piața Universității”, au transmis reprezentanții Asociației „21 Decembrie 1989”.

Cristian Pațurcă a murit în data de 18 ianurie 2011, la vârsta de 46 de ani, după o lungă luptă cu tuberculoza. A fost înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, fiind vecin cu Tatiana Stepa, Florian Pittiș și Adrian Pintea. 

În data de 27 aprilie 2010, Cristian Pațurcă a fost decorat de președintele Traian Băsescu, cu Crucea Națională „Serviciul Credincios - clasa a III-a”, cu motivarea: ”în semn de apreciere pentru înalta sa ținută morală, pentru curajul și credința dovedite în apărarea și promovarea drepturilor și libertăților democratice în țara noastră”.

 Foto: Facebook / Asociația „21 Decembrie 1989”.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.