Național Religie Ultima oră
Părintele Dumitru Stăniloae, pomenit la Mănăstirea Cernica la 30 de ani de la trecerea la cele veșnice
Părintele Dumitru Stăniloae, pomenit la Mănăstirea Cernica la 30 de ani de la trecerea la cele veșnice
05/10/2023 ⋅ 0 comentarii

Joi, 5 octombrie, Părintele Dumitru Stăniloae a fost pomenit la Mănăstirea Cernica, la împlinirea a 30 de ani de la trecerea la cele veșnice. 

La slujba de pomenire, Părintele Gheorghe Holbea, conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București și ucenic al marelui teolog, a vorbit celor prezenți despre personalitatea duhovnicului său și importanța traducerilor realizate de eruditul teolog.

„Părintele ne-a învățat că Dumnezeu ne iubește integral pe fiecare, adică nu doar o parte. Această integralitate pe care o descrie Părintele în cunoașterea lui Dumnezeu din împrejurările concrete ale vieții (nr. Teologie Dogmatică Volumul 1), îl cunoaștem pe Dumnezeu în grija Lui specială față de fiecare om. Aceasta este o revelație extraordinară. Părintele a avut această harismă a tâlmăcitorului și spuneam că am fost martor de multe ori. Spre exemplu, atunci când l-am cunoscut traducea Sfântul Atanasie cel Mare și se minuna ce bogăție, ce lucruri extraordinare. Și e păcat să nu fie tâlmăcită în același timp, dar și explicat așa cum a făcut Părintele Stăniloae în notele sale. Părintele Stăniloae nu numai că era un traducător. Părintele Stăniloae era în comuniune cu sfinții, știa foarte bine ce înseamnă a fi în comuniune cu sfinții, pentru că se ruga lor. Adică se ruga Sfântului Atanasie pe cel pe care îl traducea.”, a  spus, potrivit basilica.ro, Părintele Gheorghe Holbea.

Părintele  Dumitru Stăniloae este propus spre canonizare pentru anul 2025.  


Foto: Radio Trinitas / Pr. Cornel Enache

Colaj foto: Glasul Cetății


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.