Diverse
Tenis: Emma Răducanu își propune să revină în 2024 după un sezon cu probleme medicale în 2023
Tenis: Emma Răducanu își propune să revină în 2024 după un sezon cu probleme medicale în 2023
21/09/2023 ⋅ 0 comentarii

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, fostă campioană la US Open, a recunoscut că a fost dificil să urmărească de pe margine turneele de Mare Şlem din acest an, ca urmare a operaţiilor la încheieturile mâinilor şi la gleznă pe care le-a efectuat, însă intenţionează să revină în circuit anul viitor, după ce coborât sub locul 200 în clasamentul WTA, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Răducanu, al cărei tată este român, a cucerit primul său titlu de Grand Slam în 2021 la New York, la doar 18 ani, după ce a acces pe tabloul principal venind din calificări,

Ea nu a mai jucat însă din luna aprilie a acestui an şi a ratat turneele de la Roland Garros, Wimbledon şi US Open, ajungând pe locul 214 în ierarhia mondială.

Britanica a dezvăluit că a început antrenamentele în luna august, după intervenţii chirurgicale la încheieturile ambelor mâini şi la una dintre glezne.

"Sezonul următor mă voi întoarce", a declarat ea pentru BBC.

"În acest sezon, toate Grand Slam-urile s-au încheiat, aşa că a fost dificil să le urmăresc cum trec, dar am încercat să rămân pe linia mea cât mai mult posibil şi să mă concentrez pe recuperarea mea", a adăugat jucătoarea în vârstă de 20 de ani.

După succesul răsunător de la Flushing Meadows, Emma Răducanu nu a mai reuşit să treacă de turul al doilea la un turneu de Mare Şlem, atrăgându-şi numeroase critici.

"Faptul că încă vorbesc despre mine, chiar dacă nu sunt la aceste evenimente, este doar un compliment. Cineva mi-a spus: 'Îngrijorează-te când nu vorbesc despre tine'. Wimbledonul este un vis şi a crescut mereu. Este încă visul suprem să câştigi Wimbledonul", a mai afirmat Emma Răducanu în interviul respectiv.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.