Național Ultima oră
A reușit! Avram Iancu a finalizat cursa de înot pe Rin, pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen
A reușit! Avram Iancu a finalizat cursa de înot pe Rin, pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen
01/09/2023 ⋅ 2 comentarii

A reușit! Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroșani, a finalizat, vineri, după 48 de zile și 1.032 de kilometri de înot, cursa pe Rin, prin care a dorit să susţină, prin mijloacele sale, importanţa aderării României la Spaţiul Schengen. 

Sportivul din Petroșani a înotat fără costum de neopren, el apreciind că efortul său reprezintă o "umilă" contribuţie la un mesaj care arată că dorinţa românilor este de a face parte din Spaţiul Schengen.

„După 48 de zile de eforturi fizice, psihice, logistice, financiare şi diplomatice am reuşit. Am ajuns la destinaţia finală a acestui înot dedicat în exclusivitate integrării României în Spaţiul Schengen. Deşi efortul meu a fost unul titanic şi de neimaginat, el reprezintă doar o mică şi umilă contribuţie la dorinţa noastră de a ne face auzit mesajul în lume: România este în Europa/România este Europa”, a scris Avram Iancu pe pagina de socializare.

La finalul cursei, Avram Iancu a fost aşteptat de un reprezentant al Ambasadei României din Olanda, consulul Bogdan Jâglău, care, îmbrăcat într-o vestă tricoloră, i-a înmânat o diploma şi un trofeu.

„România a furnizat Europei şi omenirii oameni de valoare. Şi 4 milioane de români lucrează în Europa. Este nedrept să-i ţineţi pe aceşti oameni la cozi kilometrice, cu orele, când se întorc acasă de Paşte şi de Crăciun sau în concediile din timpul verii. Atât am putut eu să fac. Nu m-a pus nimeni să fac acest efort. Nu mi-a cerut-o nimeni. Şi nici nu m-a obligat cineva. Am simţit că sunt doar dator să fac şi eu ceva pentru ţara mea. Iar ce ştiu eu să fac mai bine este să înot”, a mai transmis sportivul.

În finalul mesajului său, Avram Iancu a mulțumit celor care l-au sprijinit pe parcursul înotului pe Rin, începând cu echipa sa de suport şi terminând cu românii din diaspora, pe listă fiind  menţionaţi şi membri ai personalului misiunilor diplomatice ale României din Germania şi Olanda, precum şi mai mulţi preoţi români care slujesc în străinătate.

Bibliotecarul Avram Iancu a luat startul, pe 16 iulie, în oraşul Konstanz, din Germania, în cursa prin care şi-a propus să străbată întreg cursul fluviului Rin pentru a susţine, prin înot de rezistenţă, proiectul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Sportivul din Petroşani a înotat cei 1.032 de kilometri ai fluviului Rin fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca în vara anului 2017, când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor. 


Foto: Facebook / Avram Iancu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

03.09.2023 14:28
Alexandru Costin
Doamne!
Dumnezeule !
Fă să audă si mai marii Austriei si Europei de strigatul disperat al românului !
02.09.2023 14:52
Popescu Despina
Sincere felicitări!! Esti un ROMĂN ADEVARAT !!