Național Ultima oră
Poiana cu narcise din Parcul Național Munţii Rodnei își așteaptă vizitatorii
Poiana cu narcise din Parcul Național Munţii Rodnei își așteaptă vizitatorii
25/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Iubitorii muntelui sunt aşteptaţi să viziteze poiana cu narcise de pe Masivul Saca, traseele fiind deja pregătite de către cei de la Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei. 

„Știm că, așteptați cu nerăbdare vești despre ”Raiul alb” din Pacul Național Munții Rodnei. Narcisele au început timid să înflorească, poiana fiind înflorită în proportie de aproximativ 15%. Urcarea în poiană se poate face pe două trasee marcate în teren cu "omulețul portocaliu" și săgeți îndicatoare din satul Valea Vinului, localitatea Rodna, județul Bistrița-Năsăud.

Pe Valea Secii de la intrarea din sat se poate urca aproximativ 2 km cu mașina pe drumul forestier reabilitat de către primăria comunei Rodna, iar din locul de unde se pot parca mașinile mai străbateți pe jos încă aproximativ o oră și 40 de minute.

Pe traseul din Dealul Popii de la ieșirea din sat, la pas aveți aproximativ 3 ore de urcat.... Ambele trasee vă duc în Poiana cu narcise de pe Masivul Saca. Cel puțin două săptămâni de acum încolo în funcție de vreme vă puteți bucura de minunatele steluțe albe.”, au transmis reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei. 

Aceiași reprezentanții care au și o rugăminte specială: „Vă rugăm să nu vă UITAȚI ACASĂ BUNUL SIMȚ, să consultați neaparat starea vremii, iar echipamentul musai să fie adecvat urcării pe munte!”.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.