Național Ultima oră
MApN: 100 de candele și o rugăciune până la cer, în amintirea Ostașului Necunoscut al României
MApN: 100 de candele și o rugăciune până la cer, în amintirea Ostașului Necunoscut al României
16/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" au organizat marţi, 16 mai, la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I, Ceremonia aprinderii a 100 de candele pentru onorarea şi preţuirea soldaţilor căzuţi la datorie.

În seria manifestărilor dedicate omagierii tuturor eroilor neamului, știuți și neștiuți, căzuți în toate timpurile și pe toate câmpurile de luptă pentru Țară, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au organizat începând cu ora 21.00, la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I:

Ceremonia aprinderii a 100 de candele, însemn de lumină  și  veșnică prețuire pentru acest simbol național.

Ceremonia a cuprins aprinderea torțelor, rugăciunea de pomenire a eroilor rostită de un  preot militar, ceremonia de aprindere a candelelor, recital al Muzicii militare și încheierea activității cu  semnalul „Stingerea”.

Din anul 1991, misiunea sacră a militarilor Brigăzii  30 Gardă „Mihai Viteazul” este paza permanentă și asigurarea ceremoniilor ce se desfășoară la monument. Lor le-a revenit și onoarea de a readuce în București osemintele Eroului Necunoscut pe care autorități vremelnice, considerându-l un simbol al României Mari, periculos pentru regim, l-au exilat, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 1958, la Mărășești.

Din 1991 militarii brigăzii au adus omagiul simplu și camaraderesc organizând ceremonii la mormânt pentru a păstra  vie  candela amintirii lor.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.