Național Din Arad Social Sănătate Ultima oră
(FOTO) Pacienții de la Județean, vizitați și binecuvântați de PS Emilian în Duminica Vindecării slăbănogului de la Vitezda
(FOTO) Pacienții de la Județean, vizitați și binecuvântați de PS Emilian în Duminica Vindecării slăbănogului de la Vitezda
07/05/2023 ⋅ 0 comentarii

Momente de bucurie și mângâiere pentru pacienții internați pe Secțiile de Neurologie și Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, astăzi, în Duminica a 4-a după Paști, care ne vorbește, prin cuvântul Evangheliei, despre Vindecarea slăbănogului de la Vitezda. 

Și mângâierea, și bucuria, venite prin aflarea la căpătâiul patului de suferință a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care într-o firească Liturghie de după Liturghie, așa cum ne-a obișnuit, a mers după săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești la Biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din incinta Spitalului, să îi binecuvânteze și să îi mângâie pe pacienți cu o vorbă bună. 

Ori, fiecare dintre noi știm cât de mult contează, ca în momentele de încercare, mai grele sau mai ușoare, cineva să te întrebe pur și simplu cum ești. Iar dacă cel care te cercetează este chiar Ierarhul care mai înainte a înălțat rugăciuni către Înaltul Cerului pentru cetatea încredințată spre păstorire, cu atât mai mult ea, mângâierea, alină și vindecă. Și vindecă în primul rând de singurătate, cum l-am văzut astăzi pe slăbănogul de la Vitezda, care ”nu avea om” să îl arunce în scăldătoare după tulburarea apei, vindecat. Mai întâi vindecat de singurătatea celor 38 de ani în care fusese singur între oameni, iar mai apoi vindecat trupește și sufletește. 

În Cuvântul de învățătură rostit în timpul Liturghiei Arhierești, Ierarhul arădean a vorbit despre dragoste, despre compasiune, despre rugăciune. După terminarea Sfintei Liturgii, a luat cu sine dragostea, compasiunea și rugăciunea și le-a dus acolo unde era mai mare nevoie de ele: la cei care așteaptă atât de mult vindecarea, pe patul spitalului.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.