Național Ultima oră
Un ucrainean a câștigat medalia de argint pentru România la Campionatul European Individual de Șah
Un ucrainean a câștigat medalia de argint pentru România la Campionatul European Individual de Șah
14/03/2023 ⋅ 0 comentarii

Un ucrainean a câștigat medalia de argint pentru România la Campionatul European Individual de Șah. Este vorba despre Kirill Shevchenko, marele maestru ucrainean care a ales să joace sub drapelul României. 

Kirill Shevchenko a terminat pe locurile 1-3 la egalitate, iar în ultima rundă a Individual de Șah a remizat cu Alexey Sarana, departajarea făcându-se conform punctajului bucholtz:

  1. Alexey Sarana 8,5/11
  2.  Kirill Shevchenko 8,5/11
  3.  Daniel Dardha 8,5/11

Kirill Shechenko a fost campion european cu echipa Ucrainei în 2021 și este unul dintre cei mai valoroși tineri jucători din lume.

Conform Ministerului Tineretului și Sportului, Kirill a devenit mare maestru în anul 2017, la vârsta de doar 14 ani, iar în acest moment (la cei 20 de ani pe care-i are) se află pe locul 78 în ierarhia mondială de seniori.

Foto: Facebook: MTS


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.