Life Diverse
Pioniera ciclismului feminin britanic, Eileen Sheridan a decedat la 99 de ani
Pioniera ciclismului feminin britanic, Eileen Sheridan a decedat la 99 de ani
14/02/2023 ⋅ 0 comentarii

Descrisă drept '"cea mai mare ciclistă din Marea Britanie" de revista Cycling Weekly, a deschis calea femeilor către sportul cu pedale cu mult înainte ca acestora să le fie permis să concureze la Campionatele Mondiale sau la Jocurile Olimpice, potrivit agerpres.ro.

"Eileen a fost o neînfricată doborâtoare de recorduri şi o inspiraţie pentru atât de mulţi care au urmat-o. Gândurile noastre se îndreaptă către familia şi prietenii ei în acest moment", a postat British Cycling pe reţelele de socializare.

Născut la Coventry în 1923, Sheridan, supranumită "Mighty Atom", datorită staturii sale de 1,20 m, şi-a consolidat statutul de cea mai bună ciclistă amatoare britanică a timpurilor sale, după ce a început să doboare recorduri participând la curse contracronometru, imediat după cel de-al Doilea Război Mondial.

În 1951, ea a devenit profesionistă pentru compania de biciclete Hercules şi a stabilit 21 de recorduri, de obicei între marile oraşe din Marea Britanie.

Abilitatea lui Sheridan de a doborî recordul contracronometru a catapultat-o către celebritate în lumea ciclismului.

Cea mai renumită performanţă a sa datează din 1954, când a pulverizat recordul LEJOG, traversarea Marii Britanii de la Sud la Nord, între Land's End şi John O'Groats, un traseu de aproape 900 de mile pe care l-a parcurs, cu mai puţin de o oră de somn, în două zile, 11 ore şi 7 minute.

Recordul lui Eileen Sheridan a rezistat timp de 36 de ani şi este al doilea după cel realizat de Pauline Strong în 1990.

Sursa foto: coventrytelegraph.net

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.