Național Ultima oră
Nicoleta Ciortan a câştigat locul I la Campionatul european de maraton din Portugalia
Nicoleta Ciortan a câştigat locul I la Campionatul european de maraton din Portugalia
23/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Nicoleta Ciortan a câştigat locul I la categoria de vârstă +45 de ani la Campionatul european de maraton, desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Madeira, în Portugalia, aceasta fiind singura medalie de aur obţinută de România la individual în competiţie.

Cu timpul de 3.02.11, Nicoleta a depăşit-o pe câştigătoarea celui de-al doilea loc, Karima Makrof, din Suedia, cu aproape 16 minute, iar pe ocupanta celui de-al treilea loc al podiumului, românca Maria Herman, cu aproape 18 minute.

"Traseul a fost destul de greu, cu multe urcări, iar cel mai dificil a fost în ultima parte de 10 kilometri, deoarece au intervenit căldura, oboseala şi pante line, dar foarte lungi", a declarat pentru Agerpres Nicoleta Ciortan.

Ea a spus că nu se aştepta să câştige locul I, având în vedere participarea numeroasă la competiţie.

"Nu mă aşteptam chiar la primul loc al categoriei mele, dar bucuria a fost şi mai mare obţinând medalia de argint la general, după Spania, o participantă la categoria +40 de ani. Participarea a fost numeroasă, iar rezultatele foarte bune", a apreciat maratonista.

Ea a mai spus că alături de Maria Herman, din Mediaş, şi Ghizela Vonica, din Sibiu, echipa României a obţinut de asemenea locul I, la feminin.

La acelaşi concurs, tulceanul Cornel Vasiliu, poliţist de frontieră al Gărzii de Coastă, a obţinut locul al VI-lea la aceeaşi categorie de vârstă, iar împreună cu echipa României - locul I.

Potrivit sursei citate, la Campionatul european de maraton din Portugalia au participat 214 sportivi din 20 de ţări, iar România a fost reprezentată de 23 de atleţi care au câştigat cinci medalii de aur, una singură la individual, două de argint şi trei de bronz.

Sursa: Agerpres 

Foto: Facebook / Nicoleta Ciortan

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.