Diverse Externe
Ungaria, exclusă de UE din programul educațional Erasmus
Ungaria, exclusă de UE din programul educațional Erasmus
13/01/2023 ⋅ 0 comentarii

Ungaria amenință Uniunea Europeană cu justiția după ce a fost exclusă din programul Erasmus. Este vorba despre sancțiunile impuse de Bruxelles guvernului de la Budapesta pentru subminarea statului de drept prin lipsa măsurilor reale de combatere a corupției potrivit stiri.tvr.ro.

Ungaria nu va mai primi 55% din fondurile structurale, iar programul Erasmus, care finanța studenți din 21 de universități maghiare, este inclus în acest pachet de sancțiuni.

Gergely Gulyas, purtător de cuvânt al guvernului maghiar: Cele mai recente măsuri ale UE privind relaţia Ungariei cu Erasmus sunt inacceptabile şi intolerabile. Am urmat riguros cerinţele UE, amendamentele privind conflictele de interes au fost acceptate exact aşa cum am convenit cu Comisia Europeană. Modificările regulamentelor au fost deja adoptate de universităţi. Guvernul speră că, la mijloc, este doar o neînţelegere care se poate rezolva foarte repede.

Programul Erasmus ( Schema de Acțiune a Comunității Europene pentru Mobilitatea Studenților[1] ) este un program al Uniunii Europene (UE), program de schimb studențesc înființat în 1987.

Erasmus+ sau Erasmus Plus este noul program care combină toate programele actuale ale UE pentru educație, formare, tineret și sport, care a fost început în ianuarie 2014.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.