Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss
Din Bucătăria Lui Eliss: Raffaello și Ferrero Rocher de casă
Din Bucătăria Lui Eliss: Raffaello și Ferrero Rocher de casă
15/02/2020 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața, dragi cititori! Așa cum am promis săptămâna trecută, rețeta din această sâmbătă are un gust dulce, pe alocuri dulce-sărat, îi impresionează chiar și pe cei mai mofturoși și împacă gusturile tuturor: de la preferința pentru ciocolată până la cea pentru cocos. Unde mai punem faptul că aceste bomboane-prăjituri sunt atât de ușor de făcut și nici nu ne țin în bucătărie cu orele, având parte, la final, de un adevărat răsfăț.

O rețetă puțin mai lungă pentru că include două rețete. Din ingredientele de mai jos, mi-au ieșit 25 bucăți de raffaello și 30 de ferrero rocher.

PENTRU FERRERO

Ingrediente:

-300 g nutella

-200 g napolitane cu alune 

-500 g alune prăjite și sărate

-2 linguri ulei de cocos 

Mod de preparare: Napolitanele se sfarmă, la blender sau clasic, cu sucitorul, cât mai mărunt. Nutella se pune la topit pe aburi sau în microunde, se adaugă uleiul de cocos, 250 g alune mărunțite și napolitanele, se amestecă și se lasă compoziția la rece pt 5-10 minute, pentru a o putea modela.

 Alunele sărate vor umbri gustul cam prea dulce al nutellei, așa că nu vă fie teamă de această combinație. După 10 minute, scoatem compoziția și formăm biluțele, pe care le vom trece mai apoi prin restul de alune măcinate. Se dau din nou la frigider până în momentul servirii. Se pot păstra o săptămână, atât acestea, cât și raffaello. 

PENTRU RAFFAELLO

Ingrediente:

-200 g lapte praf

-200 g napolitane cu cocos

-600 g fulgi de cocos

-o pungă de migdale

-50 g zahăr pudră

-100 g unt cu min 80% grăsime

-2 linguri apă

Mod de preparare: Se mărunțesc foarte bine napolitanele și se amestecă, într-un bol, cu laptele praf și 300 g fulgi de cocos.

Într-o crăticioară se pune zahărul pudră cu apa, se lasă 2- 3 minute să fiarbă, apoi se adaugă untul peste (focul să fie mic spre mediu), până se topește cu totul. Când s-a topit, oprim focul, adăugăm compoziția de lapte, napolitane și cocos și amestecăm, transferăm totul într-un bol pe care îl acoperim cu o folie de prospețime și lăsăm compoziția la temperatura camerei până ne ocupăm de migdale. Totuși, țineți cont de faptul că spre deosebire de bomboanele ferrero, raffaello se modelează cât compoziția este ușor călduță. În apă deja fiartă se adaugă migdalele pentru aproximativ un minut, după care se scot și se curătă de învelisul maro. E cea mai simplă metodă de a obține migdalele acelea albe și frumoase. După ce sunt curățate, migdalele se lasă la cuptor pentru 5 minute la 200 de grade C. Cu mâinile umezite, începem să formăm bomboanele raffaello : se ia puțină compoziție, se pune în mijloc o migdală (sau două, cum vă place!), îi dăm formă prin rotire în palmă și apoi se trece prin fulgii de cocos rămași. Recomand să dați imediat biluțele formate prin cocos, altfel, dacă se usucă, fulgii de cocos se vor lipi mai greu. Se dau la frigider pentru 30 de minute, apoi se pot servi.

Vă las câteva poze din timpul preparării și după, care, sper eu, să vă inspire și să vă ajute! 

Vă mulțumesc pentru interesul vostru față de rețetele mele și pentru aprecieri și susținere, oameni minunați! Să aveți un sfârșit de săptămână binecuvântat! 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.