Național Life Ultima oră
Corina Chiriac împlinește astăzi 73 de ani. ”Trebuie să iubim viaţa, dra­gii mei!”
Corina Chiriac împlinește astăzi 73 de ani. ”Trebuie să iubim viaţa, dra­gii mei!”
26/10/2022 ⋅ 0 comentarii

Corina Chiriac, una dintre marile doamne ale cântecului românesc, împlineşte astăzi 73 de ani.

Corina Angela Chiriac s-a născut pe 26 octombrie 1949, la Bucureşti. Tatăl său, apreciatul compozitor Mircea Chiriac (1919-1994), era profesor de armonie şi contrapunct la catedra de compoziţie şi dirijat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, iar mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), profesoară de pian la acelaşi Conservator.

Corina Chiriac a făcut parte din generaţie cu actori de succes precum George Mihăiţă, Florin Zamfirescu, Gelu Colceag, Tamara Creţulescu sau Mircea Diaconu.

În anul 1970 debutează la concursul TV „Steaua fără nume”, cu melodiile “Valurile Dunării”, o arie din opereta “My Fair Lady” şi piesa din repertoriul francez “Il est mort le soleil”.

Participă pentru prima oară la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia” la ediţia 1972 (25 – 27 iulie) cu melodiile “Cine spune că-i uşor ?” (Paul Mihăescu/Fred Firea) cu care obţine Menţiune, „A-ntinerit romanţa” (Aurel Giroveanu/Felea) – care obţine Premiul III, “Pasăre de apă” (Radu Şerban/Gh. Vâlcu), “Chemare” (Liviu Marcovici/Daniella Caurea), “Dulcele târg al ieşilor” (Richard Stein/M. Djentenirov) – Menţiune.

În anul 1998 este ales expert asociat al Comisiei Naţionale UNESCO România precum şi membră al clubului UNESCO alături de alte personalităţi artistice, medicale, literare.  La 10 decembrie 2004, artista primeste Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

Cele mai cunoscute şi iubite melodii ale sale sunt: Ne cunoaştem din vedere”, ”Ce mică-i vacanţa mare”, „Mama doar mama”, ”Unde erai?”. Melodia "Strada speranţei" a devenit şlagărul emblematic al Corinei Chiriac.

Artista a început colaborarea cu lumea televiziunii din 1998, când a devenit co-realizator la Radioteleviziunea Română a emisiunii „Magazin Duminical” şi a altor emisiuni de divertisment.

Corina Chiriac este o prezenţă discretă, un om care iubeşte animalele şi care a strâns foarte multe realizări, premii şi care a dăruit publicului un vast repertoriu de melodii superbe, adevărate ever-green-uri.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Corina Chiriac la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

Cântăreaţa a fost căsătorită o singură dată, cu Virgil Anastasiu. Acesta a murit în anul 2019. Virgil Anastasiu este unicul bărbat care a dus-o la altar pe Corina Chiriac, în 1993. Mariajul a durat până în 1997. S-au cunoscut în Statele Unite ale Americii, la un restaurant românesc şi s-au căsătorit la Las Vegas.

Nu de mult, artista a povestit pentru a1.ro despre viața la 70+. 

 "Dacă mi se permite, aş povăţui oamenii să rămână curioşi în această perioadă. Să studieze. Asta le va da o cu totul altă perspectivă a prezentului. Dacă în supravieţui­rea noastră mai adăugăm şi câte o faptă bună, atunci e perfect. Trebuie să iubim viaţa, dra­gii mei!", a declarat Corina.

Deși viața agitată și plină de evenimente era ceea ce-i aducea fericirea Corinei Chiriac, acum lucrurile stau total diferit, iar ea se bucură de o carte bună, pe gustul ei, dar și prezența animăluțelor o fac să se simtă mai bine, aceasta ocupându-se de îngrijirea pisicilor din cartier.

"Bunăoară, hrănesc pi­sicile şi porumbeii din cartier. Acest lucru face par­te din ritualul meu zilnic, cu tipic, cu ore fixe. Pare banal, dar nu e, pentru că îmi porţionează ziua în­tr-un mod benefic. Însă, cele mai impor­tante sunt preocupările intelec­tua­le: citesc cu nesaţ tot ceea ce mă pasionează”, a povestit Corina, conform aceleiași surse.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.