Național Din Arad Învățământ Religie Ultima oră
Elevii și dascălii Școlii „Episcop Ioan Mețianu”, vizitați și binecuvântați de PS Emilian Crișanul
Elevii și dascălii Școlii „Episcop Ioan Mețianu”, vizitați și binecuvântați de PS Emilian Crișanul
20/10/2022 ⋅ 0 comentarii

Bucurie și emoție astăzi, 20 octombrie, pentru elevii și dascălii Școlii arădene care poartă numele vrednicului de pomenire Episcop Ioan Mețianu, prin părinteasca binecuvântare și vizită a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul. 

E toamnă, e încă soare și deși natura se încăpățânează să poarte un aer primăvăratic prin verdele încă atât de bogat, putem vorbi despre roade.

Școala „Episcop Ioan Mețianu” este o școală tânără, care și-a deschis porțile pentru prima generație de elevi la începutul lunii septembrie a acestui an, însă, pentru ca roadele culese la sfârșitul anului școlar să fie unele bine „coapte”, cercetarea timpurie este mai mult decât binevenită. 

Tocmai de aceea, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a mers astăzi să îi binecuvânteze pe dascăli și pe elevi și să îi cerceteze despre toate cele ale zilelor petrecute în Școala „Episcop Ioan Mețianu”. 

Dialogul cu elevii/prichindeii, savuros ca întotdeauna, a dus zâmbetele pe chipurile tuturor. E și simplu de intuit de ce... pentru că ei, copiii, încă poartă nealterat chipul sincerității în dialogul cu cei mari. Întrebările și răspunsurile au fost multe, însă cităm concluzia unui băiețel care i-a spus Preasfinției Sale că „Avem cea mai tare școală din oraș!”. 

„Astăzi am vizitat profesorii și elevii Școlii ”Episcop Ioan Mețianu”, ne-am rugat împreună, am dialogat și schimbat impresii despre modul cum s-au acomodat, dacă sunt mulțumiți de serviciile oferite și dacă le place atmosfera școlară și creștină.

Am observat cu multă bucurie deschiderea copiilor, spiritul frumos de comunicare și împărtășire a impresiilor și cunoștințelor.

Domnul nostru Iisus Hristos sa îi binecuvânteze pe părinți, profesori și elevi cu har, înțelepciune, sănătate și putere în procesul educațional și de creștere frumoasă în viață și comunitate. Să dăm slavă lui Dumnezeu pentru această lucrare, în care Arhiepiscopia Aradului împreună cu Universitatea ”Aurel Vlaicu” a pus bazele acestei școli, pentru a oferi un învățământ de calitate în lumina dragostei față de Dumnezeu, Biserică, Școală și societate.”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul

Într-o atmosferă călduroasă, prietenească, copiii s-au bucurat pe lângă vizita neașteptată a Ierarhului și de darurile primite: cărți, iconițe și dulciuri. 

„Bucurie mare, pentru școala noastră, prilejuită de vizita Preasfințitului Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. A fost o surpriză deosebită, o surpriză cu o dulceață aparte, deoarece Preasfinția Sa a dăruit fiecărui copil ciocolată, însoțită de alese binecuvântări. Îi mulțumim, cu smerită recunoștință, pentru surpriza făcută, și-L rugăm ca ori de câte ori timpul Îi va permite să ne bucure cu binecuvântările și povățuirile Preasfinției Sale! Sărutăm dreapta, Preasfinției Sale, pentru tot ce a făcut și face pentru bunul mers al școlii noastre și pentru căldura cu care ne bucură sufletele!”, au mărturisit, cu bucurie pe chip și în suflet, doamnele învățătoare Alina Năsui și Bianca Pele

20 octombrie 2022, vizita Ierarhului la Școala „Episcop Ioan Mețianu” din Arad, un timp în care vedem și primii pași concreți făcuți pe acea cale a binelui despre care doamna învățătoare Bianca Pele ne spunea la începutul anului școlar: „... știu că împreună, cu multă dragoste, înțelegere, bunătate și dăruire vom reuși să așezăm în ghiozdanul fiecărui elev exact ceea ce ați observat că am scris pe tablă: încredere, cunoaștere, zâmbet... . Și, așa cum a spus și doamna directoare, vrem ca elevii noștri să fie în primul rând fericiți și să vină de drag la școală”.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.