Național Din Arad Învățământ Cultură Ultima oră
Noaptea Cercetătorilor Europeni. Știinţa şi cercetarea îşi dau întâlnire cu publicul larg în Arad și alte 25 de oraşe din România
Noaptea Cercetătorilor Europeni. Știinţa şi cercetarea îşi dau întâlnire cu publicul larg în Arad și alte 25 de oraşe din România
28/09/2022 ⋅ 0 comentarii

26 de oraşe din România vor fi vineri gazda celui mai captivant eveniment despre ştiinţă şi cercetare, Noaptea Cercetătorilor Europeni, care aduce mai aproape de publicul larg cei mai prietenoşi cercetători, alături de care vizitatorii vor învăţa cât de interesantă poate fi munca de cercetare, dar şi cât de utilă este aceasta pentru viaţa de zi cu zi.

Știinţa şi cercetarea îşi dau întâlnire cu publicul larg la Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, București, Bumbeşti-Jiu, Buzău, Călăraşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Deva, Galaţi, Hunedoara, Negreşti-Oaş, Oradea, Petroşani, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava, Sulina, Târgu Jiu, Târgu Neamţ, Timişoara, Titu, Tulcea şi Zalău.

Ca în fiecare an, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este organizatorul local al celebrului eveniment european care aduce știința mai aproape de publicul larg.

Pe 30 septembrie, de la orele 17.00 și până la orele 22.00, cele mai interesante experimente și invenții vor fi prezentate la Atrium Mall. Centrele de cercetare din cele două universități arădene, echipe de tineri cercetători din școlile arădene, specialiști în nutriție, polițiști de la serviciul criminalistică, echipa de robotică Infinity Bolts, cercetători de la Muzeul Arad și mulți alții vor aduce știința mai aproape de mințile curioase ale vizitatorilor. 

Nu vor lipsi momentele muzicale oferite de invitații speciali care vor întreține atmosfera serii. Și, ca de fiecare dată, vizitatorii pot participa la tombola cu premii ai cărei câștigători vor fi extrași pe parcursul serii.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Astfel, publicul curios şi dornic de cunoaştere este invitat să exploreze lumea ştiinţei împreună cu cercetătorii. Experimentele inedite îi vor ajuta pe participanţi să-şi însuşească cunoştinţe de bază despre lumea înconjurătoare. Astronomia îşi va dezvălui toate secretele, prin intermediul telescoapelor ce vor cerceta cerul plin de mistere, iar noile tehnologii îi vor ului pe vizitatori prin beneficiile pe care le aduc vieţii cotidiene.

Cele mai premiate invenţii ale cercetătorilor români vor fi la îndemâna vizitatorilor, publicul având ocazia să afle rezultatele muncii de cercetare desfăşurată în diverse muzee, universităţi şi institute din România. Toate detaliile privind locaţiile şi programul de desfăşurare, precum şi agenda activităţilor din fiecare oraş se găsesc pe www.noapteacercetatorilor.eu.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment ce atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori, reuşind să inspire următoarele generaţii de cercetători. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.