Life Externe
Viața renaște din cenușă în zonele arse recent în Australia
Viața renaște din cenușă în zonele arse recent în Australia
31/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Incendiile de vegetație fără precedent care au mistuit o bună parte a Australiei în ultimele luni au pierdut din putere, iar viața a revenit în pădurile carbonizate de la Antipozi, anunță silvanews. 

Chiar dacă focul, seceta și vântul a făcut prăpăd pe continentul australian, natura dă primele semne că are puterea de a renaște din cenușă, plantele începând să recucerească zonele arse.

Conform aceleiași surse, unele plante din această parte a lumii au evoluat, ca răspuns la frecventele incendii, și își pot feri mugurii de flăcări, fapt care le permite reluarea creșterii după trecerea primejdiei. Cele mai fericite sunt plantele pirofite, care tolerează focul și își iau majoritatea nutrienților din cenușă.

Aceste plante înfloresc și cresc foarte rapid după un mare incendiu. Chiar și așa, ritmul de refacere al biomasei ce s-a pierdut în flăcări este greoi, în timp ce schimbările climatice și efectele acestora sunt tot mai intense.

Foto: silvanews.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.