Național Ultima oră
România a câștigat 15 medalii la Campionatele Balcanice de Tenis de masă de la Sarajevo
România a câștigat 15 medalii la Campionatele Balcanice de Tenis de masă de la Sarajevo
29/08/2022 ⋅ 0 comentarii

România a cucerit 15 medalii, dintre care 6 de aur, 4 de argint şi 5 de bronz, la ediţia a 47-a a Campionatelor Balcanice de tenis de masă, încheiată sâmbătă la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Medalii de aur a obţinut România la simplu feminin (Irina Ciobanu), simplu masculin (Hunor Szocs), dublu feminin (Irina Ciobanu/Adina Diaconu), prin echipa feminină (Adina Diaconu, Irina Ciobanu, Andreea Dragoman, Alina Zaharia), echipa masculină (Hunor Szocs, Cristian Chiriţă, Iulian Chiriţă, Andrei Istrate) şi la dublu mixt (Andrei Istrate/Adina Diaconu).

Medaliile de bronz au fost câştigate la simplu feminin (Adina Diaconu), simplu masculin (Andrei Istrate), dublu feminin (Andreea Dragoman/Alina Zaharia) şi dublu masculin (Hunor Szocs/Cristian Chiriţă).

Bronzul a fost cucerit la simplu feminin (Andreea Dragoman, Alina Zaharia), simplu masculin (Iulian Chiriţă), dublu masculin (Andrei Istrate/Iulian Chiriţă) şi dublu mixt (Cristian Chiriţă/Irina Ciobanu).

La simplu feminin, Irina Ciobanu a învins-o în finală pe Adina Diaconu cu 4-3. În semifinale, Adina Diaconu a trecut de Alina Zaharia cu 4-1, iar Irina Ciobanu a învins-o pe Andreea Dragoman cu 4-3. În sferturi, Adina Diaconu s-a impus în faţa turcoaicei Simay Kulakceken cu 4-1, Alina Zaharia a învins-o pe Ozge Yilmaz (Turcia) cu 4-1, Irina Ciobanu a trecut de Ţvetelina Gheorghieva (Bulgaria) cu 4-0, iar Andreea Dragoman a câştigat meciul cu Ece Harac (Turcia), scor 4-2.

În optimi, româncele au învins trei sârboaice, Adina Diaconu a dispus cu 4-0 de Katarina Gvozdenovic, Alina Zaharia a trecut de Tijana Jokic cu 4-0, iar Andreea Dragoman a învins-o pe Andjela Menger cu 4-0, în timp ce Irina Ciobanu s-a impus în faşa bosniacei Ema Lovric cu 4-0.

În proba masculină de simplu, Hunor Szocs l-a învins în finală pe Andrei Istrate cu 4-3, după ce în penultimul act trecuse de turcul Ibrahim Gunduz cu 4-2. În cealaltă semifinală, Andrei Istrate l-a învins pe Iulian Chiriţă cu 4-1.

În sferturi, Hunor Szocs a dispus de bulgarul Petio Kraţev cu 4-2, Andrei Istrate a trecut de turcul Ziver Gunduz cu 4-2, iar Iulian Chiriţă a învins şi el un turc, pe Sirzat Yilmaz, cu 4-0. În optimi, Hunor Szocs a trecut de grecul Nikolaos Antoniadis cu 4-1, Andrei Istrate l-a învins pe sârbul Aleksa Gacev cu 4-1, iar Iulian Chiriţă s-a impus în faţa bosniacului Emir Mujicic cu 4-0.

În finala de la dublu feminin, perechea Irina Ciobanu/Adina Diaconu a trecut de Andreea Dragoman şi Alina Zaharia cu 3-2. În semifinale, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia le-au învins pe turcoaicele Ece Harac/Ozge Yilmaz cu 3-2, iar Irina Ciobanu şi Adina Diaconu au câştigat în faţa sârboaicelor Tijana Jokic/Dragana Vignjevic cu 3-0.

Sârbii Aleksa Gacev/Nemanja Djilas au câştigat titlul în proba masculină de dublu, după 3-0 în finala cu Hunor Szocs şi Cristian Chiriţă. În semifinale, Gacev şi Djilas au trecut cu 3-1 de Andrei Istrate şi Iulian Chiriţă, în timp ce Hunor Szocs şi Cristian Chiriţă au câştigat în faţa turcilor Ziver şi Ibrahim Gunduz cu 3-2.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.