Național Cultură Ultima oră Comunicate de Presă
Toma Caragiu, omagiat la 97 de ani de la naștere. „O umilă reverenţă în faţa personalităţii exemplare a marelui artist”
Toma Caragiu, omagiat la 97 de ani de la naștere. „O umilă reverenţă în faţa personalităţii exemplare a marelui artist”
18/08/2022 ⋅ 1 comentarii

Toma Caragiu va fi omagiat duminică, 21 august, la 97 de ani de la naștere. Evenimentul este organizat de Teatrul din Ploiești, care din anul 1991 poartă numele marelui artist. 

„Duminică, 21 august, se împlinesc 97 de ani de la naşterea lui Toma Caragiu, personalitate a scenei teatrale româneşti care s-a remarcat, de asemenea, printr-o activitate artistică prolifică în radio, televiziune şi cinematografie. (...) Pentru a onora amintirea celui care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei instituţiei noastre şi a marca acest moment aparte, reprezentat de împlinirea a 97 de ani de la naşterea sa, Teatrul 'Toma Caragiu' va organiza, în această duminică, o serie de activităţi care se doresc a fi o umilă reverenţă în faţa personalităţii exemplare a marelui artist”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres..

Astfel, de la ora 10.00, va fi adus un omagiu la statuia acestuia, amplasată în scuarul din vecinătatea Teatrului, şi la bustul din foaierul Teatrului "Toma Caragiu".

„Pe parcursul întregii zile, aleea pietonală din faţa teatrului se va impregna cu frânturi din sufletul celui al cărui nume îl poartă şi va găzdui o expoziţie fotodocumentară ce prezintă imagini care au imortalizat o parte din marile roluri ale lui Toma Caragiu din spectacole montate de regizori de renume pe scena teatrului ploieştean şi pe scenele unor importante instituţii teatrale din Bucureşti. Ziua se va încheia cu proiecţia unui material video, un album vizual ce va reuni unele dintre celebrele sale monologuri, dar şi scenete în care i-a avut parteneri pe Marin Moraru, Tamara Buciuceanu-Botez, Octavian Cotescu, Anda Călugăreanu sau Mircea Diaconu”, conform aceleiași surse.

Proiecţia va putea fi vizionată începând cu ora 20,00, într-un spaţiu special amenajat la intrarea în Teatrul "Toma Caragiu".

În cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, ambele activităţi exterioare se vor desfăşura în foaierul teatrului.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

20.08.2022 10:36
Isabela
Un actor de marca ! L-am iubit si-l urmaresc si acum, în filme, scenete, piese de teatru! Ciudat, dar parca este mereu printre noi, ceea ce înseamna mult ! Felicitari organizatorilor evenimentului!