Național Ultima oră
La doar 14 ani, Alexia Tatu este dublă campioană la Turneul Tennis Europe U16 din Germania
La doar 14 ani, Alexia Tatu este dublă campioană la Turneul Tennis Europe U16 din Germania
16/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Alexia Tatu este, la doar 14 ani, dublă campioană în Germania la un turneu Tennis Europe U16. 

Alexia Ioana Tatu, campioana de la Wimbledon 2022 la categoria U14, a reușit o evoluție impresionantă în Germania, la Jugendcup RR, un turneu Tennis Europe rezervat jucătorilor de la categoria U16, informează Federația Română de Tenis. 

Alexia, legitimată la Ten Club Tenis Buzău, unde este antrenată de Gabi Caloian, a fost una dintre cele mai tinere jucătoare de la acest concurs - va împlini 14 ani pe 20 august - dar în final a câștigat ambele titluri puse în joc.

Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu, Alexia Ioana Tatu și-a respectat din plin acest statut reușind să câștige trofeul fără să piardă vreun set. În ultimul meci al turneului ea s-a impus cu 6-2, 7-6(4), în fața unei jucătoare din Elveția, Noelia Manta, cap de serie 6.

Favorită nr. 1 a fost Alexia și în proba de dublu, în care a făcut pereche cu Ada Kumru, din Turcia, iar parcursul lor a fost asemănător cu cel din proba de simplu a Alexiei. Fără să piardă vreun set, Alexia și Ada s-au impus în finală cu un categoric 6-2, 6-1, în fața favoritelor 4, Lena Karolina Hornecka(POL) și Jessica Kolesarova(SVK).

Acesta este cel de-al doilea titlu de dublu pentru Alexia Tatu și Ada Kumru pentru că ele au mai câștigat și Young Champions Cup, turneu U14 jucat în Belgia, la Hasselt.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.