Din Arad Diverse
Pompierii arădeni au avut peste 120 de intervenții în doar trei zile
Pompierii arădeni au avut peste 120 de intervenții în doar trei zile
08/08/2022 ⋅ 0 comentarii

  În acest sfârșit de săptămână (05.08-07.08.2022), la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 124 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 105 solicitări.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 16 incendii, precum și în alte 3 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane și îndepărtarea efectelor negative produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase. 

  Din totalul celor 16 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 14 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri menajere), fiind afectate peste 10 hectare  de teren. 

Dorim să atragem din nou atenția cetățenilor, reamintindu-le să respecte măsurile de prevenire împotriva incendiilor și să acționeze responsabil atunci când utilizează focul în spații deschise. 

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

  O intervenție complexă a avut loc sâmbătă după-amiază, în municipiul Arad, unde pompierii au fost solicitați să intervină cu autoscara S42, pentru pentru salvarea unei persoane rămasă blocata la o înălțime de aproximativ 15m, într-un copac. 

La ajungerea echipajelor, persoana, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, era conștient și cooperant. 

În urma negocierilor purtate cu un echipaj IPJ prezent la locul evenimentului, bărbatul a acceptat ajutorul pompierilor, aceștia coborându-l în condiții de siguranță. 

  De asemenea, în urma avertizării Cod Galben privind fenomene meteorologice periculoase, în data de 06.08.2022, pompierii arădeni au intervenit în municipiul Arad, pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism. 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.