Național Ultima oră
Turiștii care hrănesc urșii din zona Lacului Sfânta Ana nu vor mai avea voie să viziteze zona
Turiștii care hrănesc urșii din zona Lacului Sfânta Ana nu vor mai avea voie să viziteze zona
05/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Turiştii sau localnicii care sunt prinşi că hrănesc urşii aflaţi în zona Lacului Sfânta Ana sau pe drumul de acces nu vor mai avea voie să viziteze lacul și Tinovul Mohoş. 

Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana, Dósa Elek Levente, a postat, recent, pe pagina sa de socilaizare, o înregistrare în care se vede că un urs aflat pe drumul spre Lacul Sfânta Ana sare la o maşină care staţionează în dreptul său.

„Promit că cei pe care îi surprind că hrănesc urşii, pe lângă amenda sosită pe numărul de înmatriculare, din partea mea vor primi în 'dar' interdicţia de a vizita Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, indiferent că este persoană fizică sau operator turistic!”, scrie Dósa Elek Levente.

Directorul asociației  a mai spus că a fost nevoit să anunţe autorităţile pentru relocarea unei ursoaice cu pui, după ce, în urmă cu câteva zile, nişte turişti cu un comportament „iresponsabil” au ignorat interdicţia de a face picnic, au mers în pădure şi animalul, atras de mâncare, s-a apropiat de ei şi le-a luat rucsacul.

Acesta a făcut în trecut numeroase apeluri către turişti să nu mai hrănească urşii pe care-i întâlnesc la marginea drumului de acces spre Lacul Sfânta Ana, întrucât le fac foarte mult rău acestora, pentru că nu vor mai putea să se descurce singuri în sălbăticie.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.