Național Ultima oră
România a încheiat Festivalul Olimpic al Tineretului European cu 19 medalii: 5 de aur, 8 de argint şi 6 de bronz
România a încheiat Festivalul Olimpic al Tineretului European cu 19 medalii: 5 de aur, 8 de argint şi 6 de bronz
30/07/2022 ⋅ 0 comentarii

România a încheiat Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica pe poziția a 7-a dintre cele 48 de națiuni participante.  

Cea mai titrată sportivă a delegației tricolore este gimnasta Amalia Puflea, câștigătoare a trei medalii de aur și una de argint.

Față de ediția anterioară a FOTE, când România a ocupat locul 11, cu 19 medalii (4 de aur, 10 de argint, 5 de bronz), la ediția de anul acesta s-a clasat pe locul 7, grație celor 5 medalii de aur, 8 de argint şi 6 de bronz. Dintre cele 5 medalii de aur, 3 au fost obținute la gimnastică.

Medaliile cucerite astăzi, care au întregit bilanțul succesului tricolor, au fost bronzul câștigat de Alin Savlovshi în proba de 2000 m obstacole, un bronz cu o poveste specială, și cele două medalii de au de la bârnă și sol ale minunatei Amalia Puflea.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.