Național Ultima oră
Alin a câștigat medalia de bronz la FOTE deși se antrenează pe un stadion fără pistă și fără obstacole!
Alin a câștigat medalia de bronz la FOTE deși se antrenează pe un stadion fără pistă și fără obstacole!
30/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Este extraordinară și este extrem de emoționantă performanța de astăzi a atletului Alin Savlovshi, care câștigat medalia de bronz la FOTE 2022, în proba de 2000 m obstacole, deși se antrenează pe un stadion fără pistă și fără obstacole și sare peste benzi legate de copaci.

Alin este o minune a României. O spun chiar reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Un copil minune căruia astăzi niciun obstacol nu i-a stat în calea visului său și și-a îmbunătățit cu cinci secunde recordul personal pe această distanță. Sandu Nicolae, antrenorul său, a plâns de bucurie pe margine l-a luat în brațe la finalul probei. 

Oamenii Deltei își transformă viața prin sport! Povestea din spatele acestei medalii, relatată de COSR:

Un fost ofițer al armatei române, care a lucrat în departamentul de logistică al unei unități militare de pe linia de frontieră, undeva pe Dunăre, la Chilia Veche, pe granița cu Ucraina, și-a pus în cap să le ofere copiilor din satul lui șansa la o viață mai bună prin sport.  

Sandu Nicolae i-a învățat pe copii să viseze. Dintr-un sat uitat de lume, în care războiul din Ucraina se simte și se aude, copiii au plecat să arate că și ei pot deveni cineva.  Antrenorul le-a plătit multe dintre cheltuieli în cariera lor numai din dorința de a  arăta că se poate. Fostul ofiter, care a făcut atletism,  a preferat să iasă la pensie ca să poată merge cu copiii la concursurile de atletism. 

Azi, elevul său, Alin  Savlovschi a trecut linia de sosire al treilea la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia și s-a aruncat în brațele antrenorului care plângea de bucurie. La ei acasă, la Chilia Veche, nu au pistă, nu au obstacole la propriu, celelalte le-au depășit azi prin atitudine, dorință și pasiune.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.