Național Ultima oră
Țară, țară avem campioane la gimnastică! Aur și argint pentru România la cea mai importantă competiție a juniorilor, FOTE 2022
Țară, țară avem campioane la gimnastică! Aur și argint pentru România la cea mai importantă competiție a juniorilor, FOTE 2022
27/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Țară, țară avem campioane! Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Maneca Voinea au câștigat AURUL în concursul pe echipe la cea mai importantă competiție a juniorilor, Festivalul Olimpic al Tineretului European.

  Cu un total de 102.950 puncte, România a ocupat primul loc, devansând reprezentativele Germaniei (102.500 puncte) și Italiei (102.150 puncte), informează Federația Română de Gimnastică.

  A doua medalie în concursul de gimnastică a fost câștigată de Amalia Puflea: argint olimpic european la Individual Compus.  Cu un total de 51.650 puncte, ea s-a clasat pe locul secund după Helen Kevric (Germania, 51.750 puncte). Pe locul al 3-lea Lilou Viallat (Franța, 51.650).

Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Maneca Voinea fac parte din programul “Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom. Componente ale CNOPJ Deva și Constanța, ele sunt antrenate de Camelia Voinea ( Sabrina Maneca Voinea) și de Lucian Sandu, Gina Gogean Groza, Ramona Micu și Florin Uzum (Amalia Puflea și Amalia Ghigoarță).

 Șanse la medalii și în finalele pe aparate!  Amalia Puflea s-a calificat la bârnă și sol, Sabrina Voinea la sărituri și sol, iar Amalia Ghigoarță la paralele!


Foto: COSR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.