Național Ultima oră
Alpinistul Adrian Laza a cucerit Vârful Nanga Parbat (8.126 m) din Himalaya
Alpinistul Adrian Laza a cucerit Vârful Nanga Parbat (8.126 m) din Himalaya
02/07/2022 ⋅ 1 comentarii

Vârful Nanga Parbat din Himalaya, de 8.126 de metri, care-i extrem de dificil, a fost cucerit în dimineaţa de vineri, 1 iulie 2022, de alpinistul român Adrian Laza. 

Adrian Laza, în vârstă de de 58 de ani, din Piatra Neamţ, a reuşit această performanță vineri, 1 iulie 2022. El a urcat pe Nanga Parbat sau „Ucigaşul de oameni”, după cum i se mai spune vârfului himalayan situat în Pakistan, care are 8.126 de metri, fiind al nouălea din lume ca altitudine. Astfel, Laza şi-a trecut în cont al  şaselea optmiar din acest masiv.   

„Aţi urca pe Muntele Ucigaş sau Mâncătorul de Oameni? Adrian a făcut-o în această dimineata! The King of the Mountains - Nanga Parbat 8.126 metri, l-a îngăduit pe vârful său. Mă gândesc că a făcut-o pentru că, privind la omul acela fragil, cu sufletul pârjolit de dorinţa de a reuşi şi de a-şi depăşi toate limitele, a fost mişcat de tenacitatea lui şi de efortul enorm depus, de pasiunea şi respectul pentru munte, dar şi de modestia şi umilinta cu care păşeşte de fiecare dată în împărăţia uriaşilor”, a scris Ina Laza, soţia alpinistului, pe pagina de socializare.

  Adrian Laza fost însoţit de un bun prieten, pakistanezul Tenjin Sherpa, cel cu care a mai urcat pe înălţimile altor vârfuri din cel mai înalt masiv de pe Terra. 

„Un munte extrem de dificil - «e cel mai greu munte de până acum», îmi spunea Adrian după ce trecuse de peretele Kinshofer. Şi, totuşi, ai făcut să pară şi de data aceasta totul ca fiind uşor. Suntem mândri de tine până la cer, Maroko şi ne rugăm să cobori sănătos!“, mai spune soţia alpinistului. 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

03.08.2022 21:05
Stefan
Nu ati specificat domnule Laza, urcati cu O2 sau fara? E foarte important aspectul asta. Este o diferenta foarte mare..