Național Învățământ Ultima oră Externe
10 studenți români au câștigat prestigiosul Concurs de inginerie seismică din Salt Lake City, SUA
10 studenți români au câștigat prestigiosul Concurs de inginerie seismică din Salt Lake City, SUA
01/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Zece studenți români au câștigat prestigiosul concurs de inginerie seismică din Salt Lake City, SUA. Este vorba despre echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Pe podium a încheiat altă echipă de studenți români, cei de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

„Rezultatele sunt excepționale și fac cinste învățământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea!”, a scris ministrul Educației  pe pagina de socializare.

„Atunci când perseverența, curajul și cunoștințele merg mână în mână, în echipă! În echipa SDC - UTCN din cadrul Facultății de Construcții a universității noastre! O echipă de studenți ambițioși, încrezători și dornici de a se afirma în domeniul ingineriei seismice, poartă peste ocean, de 12 ani, numele Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar anul acesta sunt pe podium, din nou, ca de multe alte dăți, LOCUL I la COMPETIȚIA  de la Salt Lake City, SUA!

Sub îndrumarea unor coordonatori și mentori devotați și carismatici - Ș. l. dr. ing. Ovidiu PRODAN, Ș. l. dr.  ing. Bianca MARTON, Ș. l. dr. arh. Paul MOLDOVAN, ing. Gabriela PETRUȚ, ing. Andreea MANEA și ing. Teodora COCARI - echipa “SDC 2022” a UTCN, formată din studenții Larisa POPA, Andrei MUREȘAN, Sabina NIȚULESCU (de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism) și Irina STOIAN, Bianca GLIGA, Daniel GIURGIU, Ioana POPESCU, Mădălin CAZACU, Tudor LOMICOVSCHI și Attila SZASZ (de la Facultatea de Construcții), a reușit să mențină aura activității de succes a nucleului de pregătire “SDC-UTCN” și în acest an.

Ce reușită! mai ales că au concurat cu marile Berkeley, Massachusetts, Cornell, New York, Toronto și multe alte universități de renume! Felicităm Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti care a ocupat locul III pe podiumul performanței!”, anunță reprezentanții Universității. 

”Felicitări Universității Tehnice din Cluj-Napoca și echipei SDC care a reprezentat-o la 19th Annual Undergraduate Seismic Design Competitition/Salt Lake City/SUA, competiție de prestigiu în domeniul ingineriei seismice! Rezultatele studenților clujeni - locul 1, înaintea unor echipe din universități mondiale de top - sunt excepționale și fac cinste învățământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea! Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcții București, pentru locul 3. Între cele două universități româneștil s-a clasat Cornell University. După UTCB s-au clasat marile universitati tehnice din California - Berkeley și San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia și multe alte universități de renume! Multe felicitări și mult succes!”, este mesajul transmis de Sorin Cîmpeanu.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.