Național Ultima oră
Trei proiecte româneşti, printre câştigătorii Premiilor pentru Patrimoniul European
Trei proiecte româneşti, printre câştigătorii Premiilor pentru Patrimoniul European
01/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Trei proiecte româneşti se numără printre câştigătorii Premiilor pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra, desemnate joi, anunţă Ministerul Culturii:

  • Asociaţia Semne Cusute pentru proiectul ''Semne cusute''
  • Asociaţia Gaspar, Baltazar&Melchior pentru proiectul Muzeul de la Piscu
  •  Restaurarea ''Casei libertăţi religioase" din Cluj''

„Le urăm, pe această cale, mult succes pentru obţinerea Marelui Premiu, care va fi anunţat, în septembrie, la Praga", a transmis ministerul.

Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de către Comisia Europeană, iar de atunci sunt conduse de Europa Nostra, precizează Ministerul Culturii.

Anul acesta marchează cea de-a 20-a aniversare a celor mai prestigioase premii europene în domeniul patrimoniului.

Anul acesta au fost premiate 30 de proiecte din 18 ţări europene, în cadrul a cinci secţiuni.

Câştigătorii vor fi onoraţi pe 26 septembrie la Praga, în cadrul ceremoniei de acordarea a distincţiilor European Heritage Awards, care va avea loc în clădirea Operei de Stat, recent restaurată.

Începând cu 11 august iubitorii patrimoniului cultural din toată Europa vor fi invitaţi să voteze pentru Premiul Publicului care va fi acordat unei singure iniţiative, din cele 30 de proiecte câştigătoare.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.