Național Ultima oră
Pompierii români, din nou în Grecia
Pompierii români, din nou în Grecia
30/06/2022 ⋅ 0 comentarii

În vara anului 2021, pompierii români au sprijinit autoritățile elene în incendiile uriașe care au distrus mari părţi din pădurile situate în nordul Atenei, precum şi o suprafață considerabilă din pădurile existente pe cea de-a doua insulă grecească ca mărime, Evia.

În această vară, ca parte a proiectului pilot de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, modulul național specializat de stins incendii de pădure va fi în Grecia și va continua acțiunile de sprijin în gestionarea incendiilor forestiere, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Astăzi, 30 iunie, primii 28 de pompieri au început deplasarea către statul elen, iar în caz de nevoie, personalul și tehnica de intervenție alocate vor fi suplimentate, la solicitare, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.  

„Vă dorim mult succes în misiunile încredințate și să vă întoarceți sănătoși acasă, dragi colegi!”, este mesajul reprezentanților IGSU.

Foto: IGSU

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.