Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss
Din Bucătăria Lui Eliss: Mere umplute cu nuci, afine, ciocolată și salvie, la cuptor
Din Bucătăria Lui Eliss: Mere umplute cu nuci, afine, ciocolată și salvie, la cuptor
18/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Merele sunt unele dintre fructele mele preferate și când am timp, le pregătesc în diverse rețete, precum salate, garnituri sau desert. Merele la cuptor îmi aduc aminte de copilărie, când mama le pregătea cu scorțisoară și biscuiți și le lăsa la copt. Aromele sunt de nedescris dar cu certitudine pot spune că e un desert care îți oferă o stare de confort extraordinară! 

Rețeta e una cât se poate de simplă și cere creativitate, în sensul că se pot folosi orice tip de fructe vă plac, împreună cu ciocolata și ierburile aromatice preferate. 

Pentru două persoane, aveți nevoie de:

-4 mere

-fructe: afine, pentru această rețetă

-100 g miez de nucă întreg

-70 g ciocolată cu 70% conținut de cacao

-50 g de unt

-salvie proaspată

-un pachet de biscuiți cu cacao și unt

-2-3 linguri miere

Mod de preparare: 


Se taie capacul de la fiecăre măr, din partea codiței (2-3 cm înălțime să aibă, le vom pune la copt împreună cu merele), cu o lingurință se scot semințele, miezul, cât să rămână 1 cm de pulpă în interior, se ung merele cu o pensulă cu untul care se topește înainte. 

Cuptorul se setează la 170 de grade sau treapta doi pentru cele clasice, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt se așează merele unse cu unt. Într-un bol pregătim umplutura pentru mere alcătuită din miezul rămas de măr, afinele tăiate pe jumătate, miezul de nucă zdrobit puțin, ciocolata mărunțită cu cuțitul, biscuiții zdrobiți, frunzele de salvie.

 Se ung cu unt și capacele merelor, iar restul de unt se adaugă în compoziția pentru merele umplute. Cu o linguriță se ia din compoziție și se umple fiecare măr, apăsând ușor cu dosul linguriței pentru o cantitate mai mare de umplutură. Merele se acoperă cu capacul lor.

Se introduce tava la cuptor pentru o oră. După o oră, se scoate tava din cuptor și cu mierea ușor topită se ung merele pe exterior, apoi se mai lasă 5-10 minute la cuptor. 

Se servesc calde! – nu fierbinți și dacă printre voi se află cei care mănâncă înghețată chiar și iarna, recomand o cupă de înghețată lângă! 

Poftă bună orice ați servi și un weekend cu experiențe culinare pozitive! 

Pe sâmbăta viitoare, cu o nouă rețetă Din Bucătăria Lui Eliss!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.