Național Din Arad Social Ultima oră
Mai mulți tineri arădeni au strâns peste 80 de saci cu deșeuri de pe Malul Mureșului
Mai mulți tineri arădeni au strâns peste 80 de saci cu deșeuri de pe Malul Mureșului
09/05/2022 ⋅ 0 comentarii

Tinerii arădeni ne dau lecții frumoase de spirit civic: într-o frumoasă și binevenită inițiativă, aceștia au strâns 86 de saci cu deșeuri de pe Malul Mureșului. 

Din echipa hotărâtă a declara război gunoiaelor de pe Malul Mureșului au făcut parte elevii de la Colegiul National "Elena Ghiba-Birta" Arad, Liceul cu Program Sportiv Arad și Colegiul Economic Arad, alături de profesori, voluntari ai Clubul Sportiv Experienta Multisport și Ofensiva Tinerilor, dar și tineri arădeni cărora le pasă de ceea ce văd în jurul lor. 

Iar dacă vă întrebați cu ce anume au umplut cei peste 80 de saci, e simplu: mucurile de țigară și gumele de mestecat, PETurile și șervețele, pachetele goale de țigări și ambalajele care au fost aruncate de altă categorie de arădeni, după bunul plac, fără a se gândi vreo clipă la mediul înconjurător.  

„Confrom MCDbin, în fiecare an sunt aruncate în natură 72 de miliarde de mucuri de țigară (dintre care 2,9 miliarde în România). Acestea se descompun greu, în 10-15 ani, însă nu se biodegradează niciodată, transformandu-se într-o pudra fină toxică ce rămâne în ecosistem ani la rând”, au scris pe pagina de socializare reprezentanții Centrului Europe Direct Arad. Același Centru care mulțumește tuturor celor implicați în această activitate. 


Foto: Facebook / Centrul Europe Direct Arad


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.