Diverse
Oficial britanic răspunde amenințării lui Lavrov: Nu NATO înarmează Ucraina, ci comunitatea internațională
Oficial britanic răspunde amenințării lui Lavrov: Nu NATO înarmează Ucraina, ci comunitatea internațională
26/04/2022 ⋅ 0 comentarii

Comunitatea internațională, nu NATO, furnizează sprijin militar Ucrainei, a declarat marți James Heappey, subsecretar de stat în Ministerul britanic al Apărării, ca răspuns la acuzațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a spus că alianța nord-atlantică este în război cu Rusia, folosind Ucraina ca proxy, conform digi24.

„Comunitatea donatorilor nu este NATO”, a răspuns James Heappey la întrebarea postului Sky News, când a fost rugat să comenteze declarația lui Serghei Lavrov, potrivit Reuters.

„Efortul donatorilor este ceva ce a oferit împreună de țări care, da, multe dintre ele fac parte din NATO, dar altele sunt din afară... nu NATO asigură ajutor militar”, a detaliat oficialul britanic.

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este „în esenţă implicată în război cu Rusia”, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni seară.

„NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război”, a mai spus el.

„Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale”, numele dat de Kremlin războiului din Ucraina, a spus Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.