Național Învățământ Ultima oră
Îl cheamă Luca, are doar 12 ani și a câștigat marele premiu la Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală de la Dubai
Îl cheamă Luca, are doar 12 ani și a câștigat marele premiu la Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală de la Dubai
17/02/2022 ⋅ 1 comentarii

Pe 11 februarie 2022 a avut loc la Dubai Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală pentru copii, unde România a fost reprezentată cu brio de 16 participanți cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, membri ai Centrelor Educaționale pentru copii SmartyKids București Titan, București Militari, Cluj Gruia și Bacău.

Între aceștia, în mod deosebit s-a remarcat Luca Vartolomei, elev în clasa a V a, la școala Mihail Sadoveanu Bacău. Acesta a câștigat marele premiu, încununându-se cu titlul „Campionul campionilor”. Pentru a câștiga titlul de olimpic internațional la aritmetică mentală, Luca Vartomolei a făcut 160 de exerciții în 10 minute. Băiatul a fost antrenat de Mirela Păduraru, terapeut ocupațional și psihopedagog, notează desteptarea.ro.

În cadrul competiției au concurat 455 de copii din 13 țări. 

Aritmetica mentală este o tehnică de calcul japoneză care dezvoltă creierul copiilor prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale. Pentru început, copiii calculează pe o numărătoare numită soroban sau abac, iar după o perioadă de exersare copiii ajung să efectueze operațiuni complexe fără a mai utiliza sorobanul, ci proiectându-l la nivel mental.


Foto: Facebook / Smartykids central Bacău


 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

13.03.2022 16:58
Iulian Iulian
Felicitări !