Național Ultima oră
Cascada cu apă termală de la Toplița a înghețat. Imagini rare și spectaculoase
Cascada cu apă termală de la Toplița a înghețat. Imagini rare și spectaculoase
29/01/2022 ⋅ 0 comentarii

Cascada cu apă termală de la Toplița a înghețat. Imagini rare și spectaculoase au fost surprinse în județul Harghita, unde cascada Toplița, cunoscută atât pentru frumusețea sa, cât și pentru apele sale termale, a înghețat.

Temperaturile scăzute din ultimele zile au dus la înghețarea cascadei cu apă termală de la Toplița, iar perdeaua de gheață oferă acum un peisaj de basm, conform Digi24.

Imaginile cu cascada au devenit virale pe rețelele sociale, dar și în presa internațională. 

"O cascadă termală din România a înghețat pentru prima dată în ultimii ani. Cascada Toplița are o înălțime de 10 metri și este renumită în țară pentru frumusețea ei", scrie BBC.

Cascada Toplița se află sub un izvor cald de apă termală, iar apa atinge temperaturi de 27 de grade Celsius. Din acest motiv și noutatea pe care o reprezintă înghețarea zăpezii. Timp de mai multe nopți, vremea a înregistrat schimbări bruște și cu temperaturi negative.

Foto: Marian Olaru

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.